lunes, 3 de mayo de 2010

A favor o en contra dels TOROS? En contra!

Avui compartiré la meva opinió sobre el que pens sobre tauromàquia. La veritat és que no estic gens d'acord que facin això als animals.

Trob que no és necessari que se'ls faci mal per celebrar una festa. Segur que tota aquesta gent mai no s'ha plantejat el patiment dels toros. Des de petita, sense saber ben bé què era això dels toros, ja li demanava al meu padrí, que els mirava, per què li feien mal als toros. Aquella nina petita i innocent no ho entenia.

Mai no he entès quin sentit tenia aquest joc i, per descomptat, mai no m 'ha interessat, però sí que m'interessa que el prohibeixin, encara que sigui considerat una tradició espanyola, però trob que no és necessària. Tampoc no m'agraden les corregudes de toros. A part que no m'agrada veure una persona enganxada a un toro, però també pens que les persones, que tenen intel·ligència, no s'hi haurien d'exposar. L'annimal, al cap i a la fi, no tenen la culpa de res. No m'agrada gent que s'abusi dels animals inofensius i indefensos.

Consider que aquesta festa només s'hauria de dur a terme si l'animal no patís cap mal ni cap vexació.

Bé aquí abaix vos posaré un poc de informació sobre la tauromàquia:


TOTES LES MANIFESTACIONS CONTRA ELS TOROS!



05/07/08: A Pamplona, prop de seixanta persones es van concentrar semidespullades aquest migdia a Pamplona per mostrar el seu rebuig a la celebració dels encierros de Sant Fermí i de les curses de braus, la vigília de l'inici de les festes, que començaran demà a les 12 hores amb el llançament del chupinazo.

24/03/08:
S'ha celebrat a Còrdova una manifestació antitaurina al voltant de la plaça de toros. Prop de dues-centes persones de diferents associacions contra el maltractament animal i altres col.lectius solidaris a la protesta han reivindicat el cessament de tortures a animals i l'abolició de les curses de braus. És especialment significativa aquesta protesta per realitzar-se en plena Fira en una ciutat amb gran tradició taurina.

23/03/08:
El Col.lectiu Andalús Contra el Maltractament Animal i Ecologistes en Acció de Còrdova, convoquen una manifestació per l'Abolició de la tauromàquia, a Còrdova el proper dia 23 de maig, amb sortida des de la Plaça de les Tendillas a les 17:00, hores fins a la plaça de toros de Còrdova. La nostra protesta estarà més centrada en la insolència de celebrar en aquesta plaça, la tortura d'animals innocents en homenatge a la dona cordovesa, que no sembla res més que una advertència "masclista", ja que per a una gran part de la ciutadania de Còrdova, una corrida de toros és HUMILIACIÓ, TORTURA I MORT, cosa que pateixen les dones des d'antany. Estarem en la manifestació de Còrdova contra la desraó. Necessitem el teu suport.

EN QUÈ CONSISTEIXEN ELS TOROS?:



La tauromàquia (del grec ταῦρος, bou, i μάχεσθαι, lluitar) en el seu significat ample, es refereix a tot allò referent a la pràctica de bregar bous, i la seua expressió més elaborada són els Bous al Carrer, una forma d'espectacle festiu practicat al País Valencià i a les Terres de l'Ebre. A gran part de la península ibèrica i a alguns països de Llatinoamèrica, es practica el toreig, un espectacle que generalment acaba amb la mort del toro.

Aquesta activitat té antecedents que es remunten fins l'Edat de Bronze, i s'ha desenvolupat al llarg dels segles com una forma de demostració del coratge, en la línia d'algunes tribus que encara practiquen ritualment la transició de la infantesa cap a l'edat adulta.

A més de l'espectacle, la tauromàquia inclou la criança dels bous, les normes de protecció i adequació dels carrers, la classificació dels bovins d'acord al seu pelatge, comportament i port, etcètera. Al País Valencià i a les Terres de l'Ebre els bous són presents en les festes tradicionals de diversos pobles com ara els Bous al Carrer, els bous a la Mar a Dénia, el bou capllaçat, el bou embolat, i el torico de la Cuerda o bou en corda, a Xiva.

No obstant açò, la pràctica més coneguda a tot arreu del món són les corregudes de bous, en què un matador brega el bou amb objectes punxents fins fer-lo morir amb una estocada d'espasa, considerades per a molts com a element identitari d'Espanya, de Mèxic, de Baiona i Pamplona al País Basc i de les Boques del Roine, Occitània i alhora en el mateix marc, per algunes comunitats en defensa dels drets animals, com un acte de crueltat.



2 comentarios:

  1. Míriam, enhorabona pels teus escrits perquè, tot i que encara tenen faltes ortogràfiques, tenen molt de contingut i t'esforces molt. Abans sempre t'ho pensaves molt a l'hora d'escriure i et costava saber de què parlar, ara ja no, n'estic cotenta!

    ResponderEliminar
  2. Gracies Antònia! La veritat ja li he agafat el vici d'aixó de fer entrades, m'agrada bastant. el que no m'agrada és que ja ve l'estiu i no podre fer entrades perque ja no tenc internet... Bé gràcies un altre pic!

    ResponderEliminar