jueves, 11 de marzo de 2010

mineria i ferro






MINARIA


La mineria és l'obtenció selectiva dels minerals i altres materials a partir de l'escorça terrestre. Això també correspon a l'activitat econòmica primària relacionada amb l'extracció d'elements i és del qual es pot obtenir un benefici econòmic. Depenent del tipus de material a extreure i beneficiar, la mineria es divideix en matèria i no metàl.lica.

Al llarg dels anys les mines causen problemes són respiratoris, degut sobretot a la inhalació de pols i fum, però també hi ha per contacte. Comú a totes les malalties de la mineria és la seva evolució que és llarga i prolongada sent considerada com a malaltia crònica.
A les mines de carbó: Neumoconiosi, fibrosi pulmonar, Càncer de pulmó.
A les mines de plom: Saturnisno.
A les mines de mercuri: Mercuriales o hidrargirismo
A les mines d'amiant: abestosis, fibrosi pulmonar Càncer de pulmó.
A les mines de Sílice: Silicosi, fibrosi pulmonar
A les mines de ferro: Siderosis, bronquitis crònica en mines de cobalt: Fibrosi pulmonar


FERROCARRIL

El seu desenvolupament es va produir a la primera meitat del segle XIX com part de la Revolució industrial, fent ús de l'avantatge més tècnica que suposa el baix coeficient de rodament metall sobre metall-de l'ordre de 3 per 1.000 i molt inferior al coeficient de rodament sobre carretera-, el que va causar una transformació completa de la societat en permetre el transport de persones i mercaderies a un baix cost i en forma regular i segura.


No hay comentarios:

Publicar un comentario